De Diorama’s van Sohei Nishino

De geweldige fotoblog Eyewitness van de Britse krant The Guardian publiceerde dit weekend een prachtige collage van de Japanse fotograaf/kunstenaar Sohei Nishino. Het was een collage van zo’n 4000 foto’s die hij in Londen gemaakt heeft, gerangschikt op de kaart van die stad. Met een echte schaar en echte lijm. Dus zonder Photoshop.

Sohei Nishino, ik kende hem niet, blijkt gespecialiseerd in collages. Die van Londen is niet zijn eerste. Neem deze van Istanbul.

Diorama Istanbul door Sohei Nishino

De foto’s roepen door hun vreemde perspectief het beeld op van middeleeuwse kaarten en stadsgezichten. Tegelijk wil je al die afzonderlijke foto’s bekijken en herkennen. Per saldo een foto om uren naar te kijken. Ik wil deze foto’s graag in het levensgrote echt zien.

Het is prachtig werk. Het talent van een kunstenaar gaat hier een vruchtbaar huwelijk aan met diens vakmanschap, geduld en doorzettingsvermogen die nodig zijn om zo’n werk tot stand te brengen.

Advertisements

About JWvanWessel

www.stijlfoto.nl | pilesofpics.com | nl.linkedin.com/in/jwvwessel | twitter.com/jwvanwessel
This entry was posted in Amateurfotografie, Fotografen, Kunstfotografie, Landschapsfotografie and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s