Warren Bolster

Deze week stuitte ik bij toeval op deze foto.

Warren Bolster - Ongebroken golf midden op de oceaan

Dat wil zeggen: ik stuitte op een bespreking van de cd Nowhere van Ride, een zogeheten shoegazers band die begin jaren 90 enige tijd bekendheid genoot.

De cd trok mijn aandacht niet zozeer, als wel deze foto die de omslag siert. Wat heet, die de omslag is. Wat een juweel. Ik kan daar uren naar kijken.

De site waar de cd besproken werd, vermeldde de fotograaf niet, maar na enig speurwerk kwam ik erachter de foto door Warren Bolster gemaakt is. Ook al nooit van gehoord.

Bolster blijkt bekender te zijn van zijn skateboard- en surffoto’s dan van abstracte landschappen als die hierboven. Hij heeft het Robert Capa adagium “If your picture isn’t good enough, you’re not close enough” altijd erg serieus genomen, en dat heeft geleid tot spectaculaire  foto’s als deze.

Surffoto van Warren Bolster

Skatefoto van Warren Bolster

En ook tot een hoop ongevallen met botbreuken. Volgens diverse bronnen leed Bolster chronisch pijn en was hij verslaafd aan pijnstillers. In 2006 overleed hij op 59-jarige leeftijd aan een “self-inflicted gunshot wound”, wat mij een ingewikkelde manier lijkt om te zeggen dat hij zelfmoord pleegde. Dat was enkele dagen nadat hij gewond was geraakt in een zwaar auto-ongeluk.

Hoewel superspectaculair, kunnen al die surffoto’s me maar kortstondig boeien. Het zijn, hoe je het ook wendt of keert, toch een beetje truukjes. Truukjes die in dit geval met veel botbreuken gepaard gaan, maar toch truukjes. Maar de foto met de ongebroken golf is reden genoeg om Warren Bolster een plekje te geven in de gallerij der groten. Als je op zijn website kijkt, zie je trouwens dat de foto geen toevalstreffer is geweest.

Advertisements

About JWvanWessel

www.stijlfoto.nl | pilesofpics.com | nl.linkedin.com/in/jwvwessel | twitter.com/jwvanwessel
This entry was posted in Fotografen, Landschapsfotografie, Sportfotografie and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Warren Bolster

  1. Pingback: TinEye | JW's Recognitions

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s